Michelle Giesbert, psycholoog
Ik zal me even voorstellen…
Ik ben Michelle Giesbert, psycholoog, 43 jaar oud en woon vlak buiten een klein dorp in een groene omgeving. Naast ons huis ligt mijn praktijk. Ik heb altijd van de natuur gehouden, vroeger om erin te fietsen en hard te lopen. Momenteel kies ik eerder voor de rust van een wandeling in het bos.
Sinds 2004 ben ik werkzaam als psycholoog.
Nadat ik mijn eerste psychologiestudie afrondde, wilde ik levenservaring opdoen. Ik heb acht jaar in het buitenland gewoond en gewerkt, als psycholoog. Deze jaren hebben me sterk gevormd tot wie ik nu ben.
Na mijn studie psychologie heb ik verschillende opleidingen gevolgd.
Onder andere een opleiding tot psychotherapeut.
Gedurende deze studie heb ik zelf therapie mogen hebben.
Zo heb ik mezelf in mijn eigen leven gegund om te worden wie ik echt ben.
Omdat ik weet hoe het is om vrijheid te creëren in mijn eigen leven, sta ik graag naast mensen die dit ook willen bereiken.
Hoe ‘werkt het?’
Ik begrijp dat de stap naar hulp niet altijd gemakkelijk is. En ook wat een opluchting het kan zijn om hulp te krijgen. Mede daarom vind ik ons onderlinge contact zo belangrijk, naast mijn gedegen kennis. Je bent welkom zoals je bent. Ik zal naast je staan op de manier die aansluit bij jou.
In ons samenwerken nodig ik je uit om te vertellen waar je hulp voor zoekt, wat je verhaal is.
Vervolgens zal ik een behandelplan voor je maken. Dat bekijken we samen:
klopt het wat er staat en wat je wilt bereiken? Dat helder hebben helpt om het te bereiken.
Ik kan je inzicht bieden in je patronen van denken, doen en voelen waar je zelf direct mee ‘aan de slag kunt.’ Ook help ik je begrijpen waar bepaalde klachten vandaan komen.
In onze gesprekken komen deze communicatiepatronen vanzelf ook naar voren. Dat is een ander ‘instrument’ om samen mee te werken. Zonder te veroordelen wat er gebeurt.
Ook is ‘basiskennis’ soms erg handig om te krijgen:
Bijvoorbeeld hoe trauma werkt, of waardoor je burn-out maar niet vanzelf over gaat, of waardoor angstklachten zichzelf steeds verder lijken te escaleren.
Maar zoals eerder gezegd, is niet alleen kennis belangrijk. Daarnaast word je uitgenodigd om jezelf te zijn. Om te onderzoeken wie je ‘echt’ bent. Wat je zou willen bereiken in je leven. En hoe je jezelf hierin blokkeert.
Zo wordt verandering mogelijk en ga je de vrijheid creëren om je eigen leven vorm te geven.
Mocht je graag mijn cv willen bekijken, dan kan dat via mijn contact pagina: Contact
Achtergrond
Naast mijn ‘persoonlijke reis’ ben ik me uiteraard ook blijven ontwikkelen op gebied van kennis.
Behalve Transactionele Analyse, heb ik ook scholing gehad in EMDR (traumabehandeling), Cognitieve Gedragstherapie, oplossingsgerichte psychologie, Rational Emotive Therapy en reality therapy.
Ik heb in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland jarenlang in de klinische zorg gewerkt. Dit is zorg waarbij mensen 24/7 zijn opgenomen en een verscheidenheid aan problemen hebben ervaren.
Persoonlijkheid, hechting, rouw, verslaving, identiteitsproblemen en zingeving speelden hierbij bijvoorbeeld vaak een grote rol. (Zie de link naar linked-in voor mijn cv: contact).
In 2010 kwam ik in aanraking met Transactionele Analyse (TA), dat mij erg aansprak. TA is een heldere theorie over persoonlijkheid en verandering. Inmiddels heb ik binnen de Transactionele Analyse mijn diploma psychotherapie behaald, in het Verenigd Koninkrijk.
Behalve opleidingen en het zelf hebben van supervisie en intervisie,
ben ik lid van verschillende beroepsorganisaties. Hierdoor word ik vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket.
Dit houdt in dat het per verzekeraar verschilt hoeveel er precies wordt vergoed en dat je ‘eigen bijdrage’ in de zorg niet eerst ‘opgemaakt’ hoeft te worden. Ook betekent het dat je geen verwijzing nodig hebt van je huisarts.
Hier kunt je contact leggen om een afspraak te maken.